Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de spaghetti al dente.
Giet de pasta af en bewaar een klein kopje van het kookwater.
Pel de garnalen en droog ze af met keukenpapier; snijd de knoflook fijn.
Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflook kort aan.
Voeg de garnalen toe en bak ze 2 tot 4 minuten tot ze roze en licht goudbruin zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de afgegoten pasta toe aan de pan met garnalen en meng goed.
Voeg wat van het bewaarde kookwater toe en roer peterselie, citroensap en eventueel crème fraîche erdoor.
Laat het nog 1 tot 2 minuten op laag vuur warm worden terwijl je alles goed mengt.
Notities
Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak; verse peterselie en citroen maken een wereld van verschil.Dit gerecht is snel te maken en ideaal voor een romantisch diner of een spontaan etentje met vrienden.