2elvers gehakte dilleeen beetje extra om te garneren
naar smaakzout
naar smaakpeper
voor het serverenpartjescitroenom af te maken
Instructies
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de orzo toe en rooster deze 1 minuut tot hij een licht gouden kleur krijgt.
Giet vervolgens beetje bij beetje de warme bouillon toe en roer regelmatig.
Na ongeveer 10-12 minuten is de orzo gaar en heeft hij bijna alle bouillon opgenomen.
In een andere pan, verwarm de rest van de olijfolie op middelhoog vuur.
Bak de knoflook 1 minuut zonder hem te laten verbranden.
Voeg de garnalen, citroenschil en -sap toe en bak de garnalen 2-3 minuten per kant.
Voeg de garnalen en hun jus toe aan de gekookte orzo en meng alles door elkaar.
Voeg de helft van de dille toe en proef of er extra kruiden nodig zijn.
Serveer warm, gegarneerd met de rest van de dille en citroenpartjes.
Notities
Gebruik verse citroen voor de beste smaak. Rooster de orzo lichtbruin voor een subtiele nootachtige smaak. Serveer met extra citroenpartjes zodat je gasten zelf kunnen beslissen hoe zuur ze het willen. Indien je restjes hebt, bewaar deze in een luchtdichte container in de koelkast en eet ze binnen 2 dagen op. Dit gerecht kan voor een gezondere variant worden aangepast met quinoa of door extra groenten toe te voegen.