300gVerse of bevroren rode bessen(frambozen, aardbeien, bosbessen)
Instructies
Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker tot een lichte, romige massa.
Voeg de mascarpone toe en meng alles goed door elkaar.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Voeg de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder de mascarponemix.
Begin met een laagje gebroken spéculoos in je glazen.
Bedek dit met een laagje rode bessen en voeg een royale laag mascarponemix toe.
Herhaal de lagen tot je glazen vol zijn.
Notities
Dit dessert is perfect voor een zomerse barbecue of om een verjaardag te vieren. Voeg een beetje limoensap toe aan de rode bessen voor extra zoetheid. Als je restjes over hebt, bewaar ze maximaal 2 dagen in de koelkast, goed afgedekt zodat de smaken behouden blijven. Voor een lichtere variant, gebruik yoghurt in plaats van mascarpone of vervang de suiker door honing.