Ga terug
+ servings
Frisse Groenten Salade

Frisse Groenten Salade

Ontdek waarom deze Frisse Groenten Salade jouw nieuwe favoriet wordt! Een kleurrijke explosie van smaken en gezondheid, perfect voor elke dag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 90kcal
Cost: $10

Equipment

  • Een scherp mes
  • Een snijplank
  • Een grote schaal

Ingrediënten

  • 2 middelgrote komkommers Komkommer
  • 2 rijpe tomaten Rode tomaat
  • 2 gele tomaten of gele paprika’s Gele tomaat of gele paprika
  • 1 gele paprika Gele paprika
  • 1 kleine Rode ui
  • 1 bosje Platte peterselie
  • 3 eetlepels Extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel Rode wijnazijn of citroensap
  • naar smaak Zout en peper uit de molen

Instructies

  • Was alle groenten grondig.
  • Snijd de komkommers in halve ringen of blokjes.
  • Snijd de tomaten in partjes of grove stukken.
  • Verwijder de zaadjes uit de gele paprika en snijd deze in reepjes of blokjes.
  • Snijd de rode ui in dunne ringen.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Gooi alle gesneden groenten in een grote schaal.
  • Voeg de gehakte peterselie toe en meng alles goed door elkaar.
  • Besproei de salade met olijfolie en azijn of citroensap.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe en meng voorzichtig.
  • Laat de salade 10 minuten rusten in de koelkast.

Notities

Deze salade is eenvoudig aan te passen; als je geen gele tomaten hebt, voeg dan meer paprika’s toe. Je kunt ook de rode ui vervangen door een gewone ui voor een mildere smaak.
Serveer de salade direct na het mengen om de knapperigheid te behouden. Voeg de dressing pas toe voor het serveren en bewaar restjes zonder dressing in de koelkast.
Voor een extra smaakdimensie, probeer feta of olijven toe te voegen.

Nutrition

Calories: 90kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 2g | Fat: 4g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 50mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 40mg | Calcium: 30mg | Iron: 0.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!