2gele tomaten of gele paprika’sGele tomaat of gele paprika
1gele paprikaGele paprika
1kleineRode ui
1bosjePlatte peterselie
3eetlepelsExtra vierge olijfolie
1eetlepelRode wijnazijn of citroensap
naar smaakZout en peperuit de molen
Instructies
Was alle groenten grondig.
Snijd de komkommers in halve ringen of blokjes.
Snijd de tomaten in partjes of grove stukken.
Verwijder de zaadjes uit de gele paprika en snijd deze in reepjes of blokjes.
Snijd de rode ui in dunne ringen.
Hak de peterselie fijn.
Gooi alle gesneden groenten in een grote schaal.
Voeg de gehakte peterselie toe en meng alles goed door elkaar.
Besproei de salade met olijfolie en azijn of citroensap.
Voeg zout en peper naar smaak toe en meng voorzichtig.
Laat de salade 10 minuten rusten in de koelkast.
Notities
Deze salade is eenvoudig aan te passen; als je geen gele tomaten hebt, voeg dan meer paprika’s toe. Je kunt ook de rode ui vervangen door een gewone ui voor een mildere smaak.Serveer de salade direct na het mengen om de knapperigheid te behouden. Voeg de dressing pas toe voor het serveren en bewaar restjes zonder dressing in de koelkast.Voor een extra smaakdimensie, probeer feta of olijven toe te voegen.