Ga terug
+ servings
Frisse Geitenkaassalade Met Groenten

Frisse Geitenkaassalade Met Groenten

Ontdek hoe je de Frisse Geitenkaassalade Met Groenten snel klaarmaakt. Een lichte, smakelijke salade vol verse ingrediënten voor elke gelegenheid. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10

Equipment

  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Schaaltje of borden
  • Kleine kom voor de dressing
  • Grote saladeschaal

Ingrediënten

  • 1/2 stuks Concombre
  • 8 stuks Tomaten cerises
  • 100 g Geitenkaas (bûche of palets)
  • 1 handvol Roquette
  • 1 el Extra vierge olijfolie
  • 1 tl Balsamicoazijn (optioneel)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • enkele takjes Peterselie of basilicum (voor garnering)

Instructies

  • Was de concombre en snijd deze in dunne plakjes.
  • Was de tomaten cerises en snijd ze doormidden.
  • Leg de roquette gelijkmatig over de borden of in een grote saladeschaal.
  • Verdeel de plakjes concombre en de halve tomaten cerises over de roquette.
  • Snijd de geitenkaas in dikke plakken en leg deze op de salade.
  • Besprenkel de salade met olijfolie en balsamicoazijn, en breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer de salade met gehakte peterselie of basilicum en serveer direct.

Notities

Gebruik een beetje honing in je dressing voor een subtiele zoetheid die de smaken balanceert. Bewaar de ingrediënten apart als je salade overhoudt, om de versheid te behouden. Voeg geroosterde noten toe voor extra crunch en probeer verschillende soorten balsamico voor een unieke smaak.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 8g | Fat: 20g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 1500IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 150mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!