Ga terug
–+ servings
Frambozenjam met citroen

Frambozenjam met citroen: Heerlijke frisheid in een pot!

Ontdek hoe je eenvoudig zelfgemaakte frambozenjam met citroen maakt. Perfect om te serveren op brood of als cadeau. Proef de zomerse smaken nu.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 20 personen
Calories: 50kcal

Equipment

  • Stalen steelpan
  • Houten lepel of spatel
  • Koksmes
  • Citruspers
  • Schone potjes met schroefdeksel voor opslag

Ingrediënten

  • 500 g Verse of diepvriesframbozen
  • 300 g Suiker
  • 1 stuk Citroen (sap en schil)

Instructies

  • Begin door de frambozen te wassen en de citroen uit te persen. Voeg frambozen en suiker in een pan en laat het koken.
  • Voeg het citroensap toe en laat de jam indikken. Test door een druppel op een koud bord te laten afkoelen.
  • Bewaar de jam in gesteriliseerde potjes en sluit deze goed af.

Notities

Deze frambozenjam met citroen is ideaal voor ontbijt of als geschenk. Zorg ervoor dat de jam goed sterilt wordt voor een langere houdbaarheid.

Nutrition

Calories: 50kcal | Carbohydrates: 12g | Potassium: 20mg | Fiber: 1g | Sugar: 11g | Vitamin C: 5mg | Calcium: 2mg | Iron: 0.1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!