Ontdek de heerlijke Frambozen Marmercake Taart, een luchtige cake met fruitige frambozen, perfect voor elke gelegenheid en eenvoudig te maken thuis. Proef de magie vandaag.
165gZelfrijzend bakmeel of gewoon meel + bakpoeder
25gFrambozenpuree
1snufjeZout
150gPoedersuiker (voor het glazuur)
2-3elMelk (voor het glazuur)
1theelepelFrambozenpuree (voor het glazuur)
1theelepelCacao (optioneel, voor het glazuur)
Frambozen, bosbessen of andere rode vruchtenVoor decoratie
Copeaux chocoladeOptioneel, voor decoratie
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in.
Meng de boter en poedersuiker tot een luchtige massa.
Voeg de vanille of vanillesuiker toe en meng goed.
Voeg de eieren één voor één toe, goed roerend na elke toevoeging.
Zeef het meel en bakpoeder eroverheen en vouw voorzichtig door het mengsel.
Klop de eiwitten met een snufje zout tot ze pieken vormen en vouw ze onder de massa.
Verdeel de batter in tweeën en voeg frambozenpuree aan één helft toe.
Giet de batters om beurten in de vorm en maak marmerpatronen met een satéprikker.
Bak de cake 45-50 minuten en controleer met een satéprikker.
Laat de cake afkoelen in de vorm voor 30 minuten en verplaats hem dan naar een rooster.
Meng de poedersuiker met melk tot een dik maar gietbaar glazuur.
Verdeel het glazuur in drie delen: naturel, frambozenpuree, en eventueel cacao.
Giet de verschillende kleuren over de cake en maak marmerpatronen.
Versier met verse frambozen en andere rode vruchten, en eventueel chocolade copeaux.
Notities
Voor een lactosevrije versie, vervang de boter door plantaardige margarine. Experimenteer met andere vruchten zoals aardbeien of bramen voor variatie. Bewaar de taart in een luchtdichte doos op kamertemperatuur; zo blijft hij tot 2 dagen vers.