Ontdek hoe je heerlijke Frambozen Crème Taartjes maakt met een boterrijke bodem en verse frambozen. Perfect voor elke gelegenheid. Proef de Franse luxe thuis.
1stuksVanillepeul of 1 theelepel goede vanille-extract
4eidooiersEidooiers
100gKristalsuiker
40gMaïzena
25gZachte boter
250-300gVerse frambozen
EnkeleblaadjesMunt voor decoratie
Instructies
Meng de bloem, zout en poedersuiker in een grote kom.
Voeg de koude boterblokjes toe en werk het mengsel tot een korrelige substantie.
Maak een kuil in het midden en voeg de eidooier en koud water toe.
Meng snel tot een gladde bal en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel het deeg over ingevette tartelettevormpjes en prik de bodems met een vork.
Dek de bodems af met bakpapier en vul ze met bakgewichten.
Bak de bodems 15 minuten blind en daarna nog 5-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Verwarm de melk met de vanillepeul en -zaadjes tot het net begint te koken.
Klop de eidooiers en suiker tot een lichtgele massa in een aparte kom.
Voeg de maïzena toe en klop opnieuw.
Giet langzaam de warme melk bij het eimengsel en roer goed.
Breng terug naar de pan en roer tot de crème dik wordt. Roer de boter erdoor.
Laat de crème afkoelen onder plasticfolie.
Klop de koude crème los met een garde.
Vul de tartelettebodems met de crème en leg de frambozen erop.
Versier met een blaadje munt en bewaar in de koelkast.
Notities
Bewaar de taartjes in de koelkast en consumeer binnen 24 uur voor de beste smaak. Voor variatie kun je andere vruchten gebruiken zoals bosbessen of aardbeien.