Frambozen Cheesecake Genot
Ontdek het recept voor Frambozen Cheesecake Genot, een heerlijke combinatie van romige vulling en verse frambozen. Perfect voor elke gelegenheid! Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 1 uur uur
Rusttijd: 6 uur uur
Totale tijd: 7 uur uur 20 minuten minuten
Servings: 8 personen
Calories: 320 kcal
Cost: $15.00
200 g Koekjes (Digestive of Petit Beurre) 80 g Gesmolten boter 600 g Roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia) 200 g Dikke crème fraîche 120 g Poedersuiker 3 stuks Eieren 1 tl Vanille-extract 1 el Citroensap 300 g Verse rode vruchten (frambozen, aardbeien, blauwe bessen, braam) 50 g Poedersuiker voor garnering enkele blaadjes Verse munt
Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter.
Druk het koekjesmengsel stevig aan in de bodem van een springvorm en laat 30 minuten in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Klop de roomkaas, crème fraîche en suiker glad.
Voeg de eieren één voor één toe en meng goed.
Voeg het vanille-extract en citroensap toe en meng.
Giet de vulling over de koekjesbodem en schud de vorm zachtjes.
Bak de cheesecake ongeveer 60 minuten; het midden moet nog iets trillen.
Laat de cheesecake langzaam afkoelen in de oven met de deur op een kiertje.
Plaats de cheesecake minimaal 6 uur in de koelkast voor het serveren.
Versier voor het serveren met de rode vruchten, strooi poedersuiker en voeg munt toe.
Gebruik koude ingrediënten voor een steviger structuur. Experimenteer met verschillende vruchtencombinaties.
Calories: 320 kcal | Carbohydrates: 30 g | Protein: 5 g | Fat: 20 g | Saturated Fat: 10 g | Polyunsaturated Fat: 1 g | Monounsaturated Fat: 8 g | Cholesterol: 60 mg | Sodium: 200 mg | Potassium: 150 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 15 g | Vitamin A: 8 IU | Vitamin C: 10 mg | Calcium: 10 mg | Iron: 2 mg