Ga terug
+ servings
Frambozen Cheesecake Genot

Frambozen Cheesecake Genot

Ontdek het recept voor Frambozen Cheesecake Genot, een heerlijke combinatie van romige vulling en verse frambozen. Perfect voor elke gelegenheid! Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Rusttijd: 6 uur
Totale tijd: 7 uur 20 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 320kcal
Cost: $15.00

Equipment

  • Springvorm (20-22 cm)
  • Keukenmachine of deegroller
  • Handmixer
  • Spatel

Ingrediënten

  • 200 g Koekjes (Digestive of Petit Beurre)
  • 80 g Gesmolten boter
  • 600 g Roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
  • 200 g Dikke crème fraîche
  • 120 g Poedersuiker
  • 3 stuks Eieren
  • 1 tl Vanille-extract
  • 1 el Citroensap
  • 300 g Verse rode vruchten (frambozen, aardbeien, blauwe bessen, braam)
  • 50 g Poedersuiker voor garnering
  • enkele blaadjes Verse munt

Instructies

  • Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter.
  • Druk het koekjesmengsel stevig aan in de bodem van een springvorm en laat 30 minuten in de koelkast opstijven.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Klop de roomkaas, crème fraîche en suiker glad.
  • Voeg de eieren één voor één toe en meng goed.
  • Voeg het vanille-extract en citroensap toe en meng.
  • Giet de vulling over de koekjesbodem en schud de vorm zachtjes.
  • Bak de cheesecake ongeveer 60 minuten; het midden moet nog iets trillen.
  • Laat de cheesecake langzaam afkoelen in de oven met de deur op een kiertje.
  • Plaats de cheesecake minimaal 6 uur in de koelkast voor het serveren.
  • Versier voor het serveren met de rode vruchten, strooi poedersuiker en voeg munt toe.

Notities

Gebruik koude ingrediënten voor een steviger structuur. Experimenteer met verschillende vruchtencombinaties.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 15g | Vitamin A: 8IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 10mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!