Ga terug
–+ servings
Fluffy Japanse Pancakes

Fluffy Japanse Pancakes

Ontdek de magie van Fluffy Japanse Pancakes! Luchtig zachte pancakes die smelten in je mond. Perfect voor een luxe brunch of speciale gelegenheden. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 250kcal
Cost: $5

Equipment

  • Anti-aanbakpan
  • Handmixer of staafmixer
  • Zeef
  • Spatel
  • Spuitzak (optioneel)

Ingrediënten

  • 2 stuks Eieren
  • 30 ml Volle melk
  • 24 g Bloem
  • 1 g Bakpoeder
  • 26 g Witte suiker
  • 1/2 theelepel Vanille-extract (optioneel)
  • 1 eetlepel Gesmolten boter
  • naar behoefte Neutrale olie voor de pan

Instructies

  • Scheid de eieren in twee schone kommen.
  • Klop de dooiers met de suiker tot een licht, romig mengsel. Voeg melk, vanille-extract en gesmolten boter toe en roer goed door.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven het dooiermengsel en meng voorzichtig tot een glad beslag.
  • Klop de eiwitten tot stevige pieken.
  • Spatel de eiwitschuim voorzichtig door het beslag in drie delen.
  • Verhit een anti-aanbakpan op laag vuur, vet in en maak cirkels van beslag in de pan. Voeg wat water toe en dek af.

Notities

Gebruik altijd verse eieren voor het beste eiwitschuim. Zeef de bloem altijd voor een fijne structuur. Laat de pancakes niet te lang bakken; ze kunnen snel droog worden. Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast, of vries ze in tussen vellen bakpapier. Herwarm ze in de oven voor de beste textuur.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 6g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 8g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!