Ontdek waarom je deze Filet Mignon Champignons Sauce moet proberen: een eenvoudig en luxueus gerecht dat perfect is voor speciale avonden. Proef de smaak van Frankrijk thuis.
een handjevolgebroken hazelnotenGebroken hazelnoten (optioneel)
naar smaakfijngehakte peterselieVersgehakte peterselie
Instructies
Begin door de filet mignons een half uur voor het koken uit de koelkast te halen.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Hak de échalotes en knoflook fijn en leg alles klaar op een bordje.
Verwarm een stevige pan op hoog vuur en voeg olie toe.
Leg de filets voorzichtig in de pan en bak ze 2-3 minuten per kant.
Haal ze uit de pan en leg ze onder aluminiumfolie om warm te blijven.
Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de échalotes, knoflook, thym en rozemarijn toe.
Roerbak kort tot ze geuren, dan de champignons toevoegen.
Bestrooi met zout en peper en laat ze bruin en knapperig worden.
Voeg de bouillon toe en schraap de korstjes van de bodem los, laat inkoken tot de helft.
Voeg de room en eventueel mosterd toe en laat sudderen tot de saus dikker wordt.
Proef en pas smaak aan met zout, peper of een scheutje citroensap.
Leg de filets terug in de pan om ze even te verwarmen in de saus.
Verdeel de filets over twee borden en leg de champignons er bovenop.
Schenk de saus eroverheen en garneer met hazelnoten en peterselie.
Notities
Gebruik verse kruiden voor de beste smaak. Laat het vlees altijd rusten na het bakken om het sappiger te maken. Dit gerecht kan ook met andere paddenstoelen worden gemaakt voor een unieke smaak. Bewaar restjes in een luchtdichte doos in de koelkast, maar eet het bij voorkeur vers.