Begin met het schoonmaken en snijden van de bieten. Kook ze gaar als je verse bieten gebruikt, en snijd ze vervolgens in dunne plakjes of blokjes.
Meng in een klein kommetje de olijfolie met balsamicoazijn, voeg zout en peper toe, en roer goed door.
Leg de rucola als basis in een grote schaal. Verdeel de plakjes bieten eroverheen en strooi de feta in kleine stukjes bovenop.
Bak de walnoten kort in een droge pan tot ze lichtbruin zijn en verspreid ze over de salade.
Giet de dressing erover en meng alles voorzichtig door elkaar.
Notities
Voor een unieke twist kun je andere soorten bieten of kaas gebruiken, zoals gele bieten of geitenkaas. Bewaar restjes in een afgesloten container in de koelkast en houd de dressing apart om de rucola knapperig te houden. Je kunt deze salade ook een dag van tevoren voorbereiden; maak de bieten en dressing en voeg pas vlak voor het serveren de rucola en walnoten toe. Vergeet niet de salade op kamertemperatuur te laten komen voor een optimale smaak.