Ontdek de heerlijke combinatie van zoete fenouil en romige kaas in deze Fenouil Kaas Quiche, perfect voor elke gelegenheid, eenvoudig en verrassend lekker.
Meng de bloem, het zout en de koude boter tot een korrelige substantie.
Voeg de eidooier en koud water toe en kneed tot een gladde bal.
Laat de deegbal minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Snijd de fenouil en zoete ui in dunne plakjes.
Bak de ui in een beetje olie gedurende 3 minuten en voeg dan de fenouil toe en bak nog 5 tot 6 minuten.
Klop de eieren, room en melk samen met zout, peper, nootmuskaat en de helft van de kaas.
Verdeel het fenouil-uienmengsel over de quichebodem.
Giet het eimengsel eroverheen en strooi de rest van de kaas erbovenop.
Bak de quiche in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 tot 40 minuten.
Laat de quiche enkele minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Notities
Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Deze quiche kan een dag van tevoren worden voorbereid en kan koud of warm geserveerd worden. Als je overgebleven quiche hebt, kun je deze tot 3 dagen in de koelkast bewaren of tot 2 maanden invriezen. Serveer met een frisse salade en een glas witte wijn voor een perfecte combinatie.