Ontdek dit heerlijke fazant recept en breng een luxe twist naar je keuken. Makkelijk te bereiden met rijke smaken. Perfect voor speciale gelegenheden. Probeer het vandaag.
Verwarm een grote braadpan op middelhoog vuur en giet er olijfolie in.
Bak de fazantstukken aan alle kanten goudbruin, ongeveer 5-7 minuten.
Haal de fazant uit de pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de rozemarijn en tijm toe en laat de smaken vrijkomen.
Giet de witte wijn in de pan en schraap de bodem schoon, voeg daarna de bouillon toe en breng aan de kook.
Leg de fazant terug in de pan en laat het gerecht sudderen tot de fazant gaar is, ongeveer 45 minuten.
Notities
Gebruik verse kruiden voor een intensere smaak. Probeer ook eens andere kruiden zoals salie of dragon. De fazant komt het beste tot zijn recht als je het op kamertemperatuur laat komen voor je het bakt. Restjes kunnen maximaal 2 dagen in de koelkast worden bewaard of tot 3 maanden worden ingevroren. Warm het op in de oven of op laag vuur om uitdrogen te voorkomen.