Ga terug
–+ servings
Farfalle met zalm, dille en citroensaus

Farfalle met zalm, dille en citroensaus

Ontdek hoe je eenvoudig een heerlijke Farfalle met zalm dille en citroensaus bereidt. Perfect voor een snelle maaltijd of speciale gelegenheden. Eet smakelijk!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 475kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote steelpan
  • Koekenpan
  • Zeef
  • Schaar of mes voor de dille
  • Citruspers

Ingrediënten

  • 300 g Farfalle
  • 200 g Verse zalmfilet
  • 1 citroen Citroen (sap en schil)
  • 2 eetlepels Verse dille
  • 2 tenen Knoflook
  • 50 g Boter
  • 100 ml Room
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Kook de farfalle in ruim gezouten water al dente.
  • Smelt de boter in een koekenpan en bak de in plakjes gesneden knoflook goudbruin.
  • Voeg de zalmfilet toe en laat deze mooi roze worden.
  • Pers de citroen boven de pan uit en voeg de verse dille toe.
  • Voeg de room toe aan de pan en laat alles pruttelen tot een fluweelzachte saus ontstaat.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus, laat een paar minuten samen op laag vuur staan.

Notities

Gebruik altijd verse citroen voor de beste smaak. Snijd de dille fijn voor maximale smaakafgifte. Proef regelmatig tijdens het koken om de smaak te controleren. Als je restjes hebt, bewaar deze dan in een luchtdichte container in de koelkast en verwarm met een beetje melk voor behoud van romigheid.

Nutrition

Calories: 475kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 27g | Fat: 24g | Saturated Fat: 12g | Polyunsaturated Fat: 6g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 350mg | Potassium: 500mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 3mg | Iron: 8mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!