Ga terug
–+ servings
Erwten-en-hamsoep met knapperige croutons

Erwten-en-hamsoep met knapperige croutons

Lekker warm en troostend: ontdek de magie van Erwten-en-hamsoep met knapperige croutons. Simpel te maken met gezellige winterse smaken. Proef het verschil vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote soeppan
  • Houten lepel
  • Bakpan voor de croutons

Ingrediënten

  • 250 g Gedroogde erwten (of 1 blik gekookte erwten)
  • 1 grote Ui (fijngehakt)
  • 2 tenen Knoflook (geperst)
  • 2 stuks Wortelen (in kleine stukjes gesneden)
  • 2 stengels Bleekselderij (in plakjes)
  • 1 liter Groentebouillon
  • 200 g Gerookte ham (in blokjes gesneden)
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Gemalen komijn
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • 4 sneden Oud brood (in blokjes gesneden voor croutons)

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook in een grote soeppan met olijfolie tot ze heerlijk geuren.
  • Voeg de wortelen en bleekselderij toe en bak deze een paar minuten mee.
  • Giet de groentebouillon in de pan en voeg de erwten toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur pruttelen (ongeveer 1,5 uur als je droge erwten gebruikt).
  • Voeg de ham en komijn toe en laat nog 10 minuten sudderen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de croutons in een pan met olijfolie en knoflookpoeder tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities

Deze soep kun je tot 3 dagen in de koelkast bewaren en is ook prima in te vriezen. Voeg een scheutje room of kokosmelk toe voor extra romigheid.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 20g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 25mg | Sodium: 550mg | Potassium: 800mg | Fiber: 15g | Sugar: 5g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!