Lekker warm en troostend: ontdek de magie van Erwten-en-hamsoep met knapperige croutons. Simpel te maken met gezellige winterse smaken. Proef het verschil vandaag nog.
4snedenOud brood (in blokjes gesneden voor croutons)
Instructies
Fruit de ui en knoflook in een grote soeppan met olijfolie tot ze heerlijk geuren.
Voeg de wortelen en bleekselderij toe en bak deze een paar minuten mee.
Giet de groentebouillon in de pan en voeg de erwten toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur pruttelen (ongeveer 1,5 uur als je droge erwten gebruikt).
Voeg de ham en komijn toe en laat nog 10 minuten sudderen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Bak de croutons in een pan met olijfolie en knoflookpoeder tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities
Deze soep kun je tot 3 dagen in de koelkast bewaren en is ook prima in te vriezen. Voeg een scheutje room of kokosmelk toe voor extra romigheid.