Ga terug
+ servings
entrecote recept

Entrecote recept

Ontdek het perfecte entrecote recept met simpele ingrediënten voor een onvergetelijke maaltijd vol smaak en charme direct uit je keuken.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Cost: $20

Equipment

  • Anti-aanbakpan
  • Keukenpapier
  • Pincet
  • Aluminiumfolie
  • Vleesthermometer Voor perfecte resultaten.

Ingrediënten

  • 300 g Entrecote per persoon
  • 2 tenen Knoflook In dunne plakjes gesneden.
  • 3 takjes Verse rosmarijn
  • 1 el Olijfolie
  • 50 g Boter
  • n.a. n.a. Zeezout en peper naar smaak

Instructies

  • Haal de entrecote minimaal 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
  • Droog het vlees goed af met keukenpapier.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes en haal de naaldachtige blaadjes van de rosmarijn-takjes.
  • Wrijf het vlees in met zeezout, zwarte peper en een druppel olijfolie.
  • Verhit een anti-aanbakpan op hoog vuur en voeg wat olijfolie toe.
  • Leg de entrecote in de pan en laat deze ongeveer 3 minuten per kant bakken voor medium-rare.
  • Voeg halverwege de boter en knoflook toe en laat het langzaam smelten.
  • Laat de entrecote na het bakken minimaal 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Notities

Gebruik een vleesthermometer voor perfecte resultaten. Draai het vlees nooit meer dan één keer tijdens het bakken voor een mooie korst. Experimenteer met verschillende kruidencombinaties. Bewaar eventuele restjes in een luchtdichte container in de koelkast, ze zijn de volgende dag nog heerlijk. Verwarm ze op in een pan voor de beste textuur. Probeer niet in de magnetron op te warmen; dit verpest de structuur van het vlees.

Nutrition

Calories: 420kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 40g | Fat: 28g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 130mg | Sodium: 670mg | Potassium: 650mg | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 1mg | Iron: 20mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!