Ontdek waarom Eieren Met Zalm mijn favoriete gerecht werd. Een eenvoudig doch luxueus recept met zachte zalm en romige spinazie. Perfect voor elke dag!
Verwarm de oven voor op 180°C en vet vier ramekins in met boter.
Spoel de spinazie goed af en droog deze met een keukendoek.
Snijd de sjalot fijn en laat deze glazig worden in een pan met boter.
Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is en laat uitlekken.
Meng de spinazie met twee eetlepels crème fraîche en breng op smaak met peper en muskaatnoot.
Verdeel de spinazie over de ramekins en leg de gerookte zalm erop.
Breek een ei in elke ramekin, bedek de dooier met een halve eetlepel crème fraîche en bestrooi met peper.
Plaats de ramekins in een grote ovenschaal en giet kokend water eromheen tot halverwege de ramekins.
Bak de ramekins gedurende 12-15 minuten in de oven.
Notities
Dit gerecht is het lekkerst als het vers wordt geserveerd. Restjes kunnen in de koelkast bewaard worden, maar de textuur van de eieren kan veranderen. Voor een vegetarische optie kun je de gerookte zalm vervangen door geroosterde paprika of champignons. Garneer voor extra flair met fijngehakte bieslook of dille net voor het serveren.