100gGeraspte kaas (emmentaler, cheddar of mozzarella)
2stuksSaucisse (chipolata) of 150 g gehakt
1kleinUi
2elGehakte peterselie of bieslook
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Verwarm de oven tot 180°C.
Vet de holtes van een muffinvorm in met boter of olie.
Snijd de ui fijn en bak deze samen met de in kleine stukjes gesneden saucisse in een pan.
Giet het overtollige vet af op keukenpapier.
Klop de eieren los in een kom met de melk en voeg de geraspte kaas, peterselie of bieslook, en zout en peper toe.
Verdeel de saucisse-ui-mix over de holtes van de muffinvorm.
Giet het eimengsel eroverheen, laat 2 mm ruimte aan de bovenkant.
Bak de cups 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat de cups 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Notities
Voeg een snufje nootmuskaat toe aan het eimengsel voor extra smaak. Geen worstjes? Gebruik ham, spek, of groenten zoals paprika of champignons als vervanging. Bewaar afgekoelde cups in een luchtdichte doos tot 3 dagen in de koelkast. Voor invriezen, bewaar tot 1 maand in een vriezerbestendige zak. Verwarm in de oven op 160°C gedurende 10 minuten voor het serveren.