Ga terug
+ servings
Eendenborst Crostini Chutney

Eendenborst Crostini Chutney

Ontdek de magie van Eendenborst Crostini met Chutney een heerlijk voorgerecht met knapperige brioche sappige eendenborst en zoete chutney perfect voor feestelijke momenten.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal
Cost: $25

Equipment

  • Steelpan
  • Anti-aanbak koekenpan
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 stuk Kleine sjalot (fijngehakt)
  • 1 kop Gedroogde of verse vijgen (zonder steeltjes en gehakt)
  • ½ kop Gedroogde cranberries
  • ½ kop Balsamicoazijn
  • ½ kop Ongezoete donkere druivensap of granaatsap
  • 2 eetlepels Bruine suiker
  • 1 tak Verse rozemarijn
  • naar smaak Zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 stuks Eendenborsten (à 6-8 oz of 170-225g)
  • 8 dikke plakken Briochebrood
  • 1 eetlepel Gesmolten boter of eendenvet
  • naar smaak Zout en versgemalen zwarte peper
  • voor garnering Frisse rozemarijntakjes

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een klein steelpannetje op middelhoog vuur en bak de fijngehakte sjalot tot deze zacht en doorschijnend is.
  • Voeg de vijgen, cranberries, balsamicoazijn, druivensap, bruine suiker en rozemarijn toe en breng het aan de kook, laat het dan zachtjes pruttelen tot het dikker wordt.
  • Droog de eendenborsten af en snijd diagonale lijnen in de huid voor een diamantpatroon, bestrooi met zout en peper.
  • Plaats de eendenborsten met de huid naar beneden in een koude, anti-aanbak pan en bak op middel/laag vuur tot de huid knapperig is.
  • Giet het overtollige vet af en bak de andere kant van de eendenborsten nog 3-5 minuten.
  • Laat de eendenborsten rusten voordat je ze in dunne plakjes snijdt.
  • Bestrijk de briocheplakken met gesmolten boter of eendenvet en bak ze goudbruin en knapperig.
  • Leg de gebakken brioche op een dienblad, voeg 2-3 plakjes eendenborst toe, een lepel chutney en garneer met een takje rozemarijn.

Notities

Laat de chutney een dag van tevoren trekken voor betere smaken.
Gebruik altijd een scherp mes om de huid van de eendenborst te scoren.
Bak de brioche vlak voor het serveren voor optimale knapperigheid.
Je kunt de eendenborst vervangen door gegrilde paddenstoelen voor een vegetarische versie.
Bewaar de chutney tot 5 dagen in de koelkast in een luchtdichte glazen pot.

Nutrition

Calories: 290kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 15g | Fat: 12g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 220mg | Potassium: 180mg | Fiber: 3g | Sugar: 14g | Vitamin A: 150IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 30mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!