Snijd de eendenborstfilets in aan de vetkant en bestrooi met zout en peper.
Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur en leg de eendenborst met de vetkant naar beneden in de pan.
Bak de vetkant ongeveer 4-5 minuten en draai de eendenborst om, bak de andere kant nog eens 2-3 minuten.
Haal de eendenborst uit de pan, dek af met folie en laat rusten.
Voeg in dezelfde pan de olijfolie, rozemarijn en knoflook toe en laat deze garen.
Voeg de rode wijn, balsamicoazijn en honing toe, roer goed en laat inkoken tot een dikke saus.
Snijd de eendenborst in plakjes en serveer met de saus.
Notities
Laat de eendenborst na het bakken echt rusten voor een sappiger resultaat. Varieer met kruiden zoals tijm of salie als rozemarijn niet beschikbaar is. Serveer de eendenborst met een frisse salade of gestoomde groenten voor een lichte maaltijd.