Ontdek het klassieke Franse gerecht Eend met Sinaasappel. Perfect voor speciale avonden en verrassend eenvoudig te bereiden met onze stap-voor-stap handleiding. Probeer het nu!
1stukClémentine (facultatief)voor een extra vleugje
2eetlepelsHoningbij voorkeur agrumes-honing
2stuksSjalotten
1eetlepelBalsamicoazijn of Xérès-azijn
1theelepelGeroosterde sesamzaadjes
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Snijd een ruitpatroon in de huid van de magrets en bestrooi met zout en peper.
Laat de magrets 20 minuten op kamertemperatuur komen.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de magrets 7 tot 8 minuten met de huid naar beneden.
Giet het overtollige vet weg, draai de magrets om en bak nog 2 tot 3 minuten aan de andere kant.
Laat de magrets rusten in aluminiumfolie.
Fruit de fijngehakte sjalotten in de pan en voeg een eetlepel balsamicoazijn toe.
Pers het sap van twee sinaasappels uit en voeg dit toe aan de pan.
Laat de saus inkoken tot een stroperige consistentie en voeg honing en sinaasappelrasp toe.
Pel de laatste sinaasappel en snijd de partjes uit zonder de witte schil.
Snijd de magrets schuin in dunne plakken en serveer met de sinaasappelsaus en partjes sinaasappel.
Notities
Gebruik biologische sinaasappels voor een optimaal resultaat. Je kunt de saus en magrets van tevoren bereiden en opwarmen voor het serveren. Experimenteer met verschillende soorten honing voor nieuwe smaken. Serveer het gerecht op witte borden voor een aantrekkelijk uiterlijk.