Ontdek waarom Dutch oven recepten zo geliefd zijn. Maak heerlijke stoofschotels, broden en meer met deze veelzijdige keukenmust-have. Probeer het vandaag.
Verwarm de Dutch oven op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
Leg de stukken rundvlees in de pan en laat ze mooi bruin worden.
Schil en snijd de uien en wortels in dunne plakjes en voeg ze samen met de rozemarijn toe aan de pan.
Roer alles goed door elkaar en laat de groenten een paar minuten zachtjes bakken.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes, voeg ze toe aan de pan en bestrooi alles met zout en peper.
Giet genoeg water of bouillon in de pan om de ingrediënten net te bedekken.
Zet het deksel op de pan en laat alles sudderen in de oven op 160 graden Celsius gedurende ongeveer 2 uur.
Notities
Voeg een scheutje rode wijn toe voordat je de bouillon erbij doet voor een diepere smaak. Bewaar restjes in een afsluitbare bak in de koelkast tot drie dagen of vries in voor langere opslag. Stel je porties kleiner in als je voor één persoon bewaart, en voeg wat bouillon of water toe als je de stoofschotel weer opwarmt om uitdroging te voorkomen.