Ontdek het perfecte doperwten recept dat zelfs groentehaters verleidt. Makkelijk te maken en vol met smaak. Probeer het vandaag nog zonder veel moeite.
Maak de doperwten schoon en blancheer ze 2-3 minuten in kokend water met een snufje suiker.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook goudbruin.
Voeg de gedempte doperwten toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg de room toe en laat het geheel een paar minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout, peper en roer er fijngehakte peterselie doorheen.
Notities
Gebruik verse doperwten voor de beste smaak. Probeer verschillende kruidencombinaties uit. Blancheer de doperwten niet te lang om hun kleur en knapperigheid te behouden. Voor een extra smaakdimensie, serveer met gebakken spekjes eroverheen. Dit gerecht is ook goed te bewaren, als je het in een luchtdichte container plaatst. Het blijft tot 3 dagen goed in de koelkast.