Ga terug
+ servings
Dijon Dinde Cuisse

Dijon Dinde Cuisse

Ontdek waarom je deze Dijon Dinde Cuisse moet proberen. Een heerlijk Franse klassieker met moutarde de Dijon. Simpel te maken en perfect voor elke gelegenheid. Proef de luxe smaak vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 360kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan
  • Ovenschaal
  • Houten lepel
  • Schaar voor het snijden van kruiden
  • Oven voor het garen van het gerecht

Ingrediënten

  • 4 stuks Cuisses de dinde
  • 3 el Moutarde de Dijon
  • 200 ml Crème fraîche
  • 1 stuks Ui (gesnipperd)
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 glas Bouillon van gevogelte
  • zout Zout, naar smaak
  • peper Peper, naar smaak
  • herbes de Provence Herbes de Provence

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • Bak de cuisses de dinde aan alle kanten mooi bruin in een grote pan.
  • Haal de cuisses uit de pan en bak de gesnipperde ui en knoflook tot ze zacht en transparant zijn.
  • Voeg de moutarde de Dijon, crème fraîche en bouillon toe aan de pan en roer goed door.
  • Proef en breng op smaak met zout, peper en herbes de Provence.
  • Schep de saus over de cuisses in een ovenschaal en plaats alles in de oven.
  • Laat het gerecht ongeveer 1 uur garen totdat het vlees mals en sappig is.

Notities

Voeg een beetje witte wijn toe voor een extra luxe saus.
Bewaar restjes in de koelkast tot 3 dagen of vries ze in voor maximaal 3 maanden.
Serveer het gerecht met een frisse salade of gebakken aardappelen voor een compleet maal.

Nutrition

Calories: 360kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 28g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 13g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 700mg | Potassium: 550mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 60mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!