Ontdek de verrukkelijke Dacquoise Praliné Crème met luchtige meringuelagen en rijke pralinesmaak. Perfect voor elke speciale gelegenheid. Probeer het recept nu!
Zet de oven op 160°C en leg een bakplaat klaar met bakpapier.
Klop de eiwitten in een schone kom tot stevige pieken en voeg geleidelijk de kristalsuiker toe.
Vouw het amandelpoeder en poedersuiker voorzichtig door de meringue.
Spuit de massa in cirkels op de bakplaat.
Bak de dacquoise 15-20 minuten tot ze licht goudbruin zijn en laat ze afkoelen.
Verwarm de room in een steelpan tot hij warm is, voeg de pralinepasta toe en roer glad.
Laat de crème afkoelen en zet hem in de koelkast tot dikker worden, vervolgens opkloppen tot een ferme chantilly.
Bouw de Dacquoise Praliné Crème door dacquoise lagen af te wisselen met pralinecrème en te garnieren met extra crème en pralinesplinters.
Notities
De Dacquoise Praliné Crème blijft max 2 dagen vers in de koelkast; bewaar hem afgedekt. Zorg ervoor dat de eiwitten kamertemperatuur hebben voor de beste resultaten. Je kunt hazelnootpoeder gebruiken in plaats van amandelpoeder voor een variatie.