Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngesneden ui en de geraspte gember toe en roerbak tot de ui glazig en lichtbruin is (ongeveer 5 minuten).
Voeg de currypasta toe en roer goed door zodat de smaken zich vermengen.
Voeg de gewassen linzen toe en roer kort mee.
Giet de kokosmelk en 200ml water in de pan en breng het geheel aan de kook.
Laat de curry op laag vuur 15 minuten sudderen en roer af en toe.
Voeg de spinazie toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
Roer goed door en proef of er zout en peper nodig is.
Notities
Dit gerecht is ideaal voor een gezellige weekavondmaaltijd of als gezonde lunch. Je kunt de curry tot 3 dagen in de koelkast bewaren, en het wordt zelfs nog beter na een nachtje in de koelkast. Probeer verschillende variaties met andere groenten zoals zoete aardappel of bloemkool voor extra smaak en textuur.