Ga terug
+ servings
Croustillende Lardons Eieren

Croustillende Lardons Eieren

Ontdek de heerlijke combinatie van Croustillende Lardons Eieren in een frisse salade. Simpel, snel en vol smaak. Perfect voor elke maaltijd!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 350kcal
Cost: 10 dollar

Equipment

  • Pan
  • Kommetje
  • Pannenlappen
  • Keukenpapier
  • Pannenset

Ingrediënten

  • 200 g Lardons
  • 1 bosje Sla (frisée, romaine of sla van jouw keuze)
  • 10 stuks Zwarte olijven
  • 2 stuks Eieren
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 2 el Olijfolie
  • 1 snufje Oregano
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Bak de lardons in een droge pan tot ze goudbruin en knapperig zijn (ongeveer 5-7 minuten). Leg ze op keukenpapier.
  • Meng in een klein kommetje balsamicoazijn, olijfolie, oregano, zout en peper tot een dressing.
  • Breng een pan water aan de kook en voeg een beetje witte azijn toe. Pocheer de eieren 3-4 minuten.
  • Verdeel de sla over twee borden, voeg de lardons en olijven toe, leg de eieren poché erop en besprenkel met de vinaigrette.

Notities

Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Experimenteer met verschillende soorten sla, zoals spinazie of rucola. Voeg geraspte Parmezaanse kaas toe voor een luxe touch. Bewaar restjes apart; lardons en vinaigrette kunnen goed in de koelkast, maar eieren het beste direct opeten.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 20g | Fat: 28g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 140mg | Sodium: 900mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!