Ontdek de feestelijke twist op de klassieke Croque-Monsieur Roulés. Perfect voor elke gelegenheid met knapperig brood en smeltende kaas. Simpel en verrassend lekker.
8plakkenKaas (emmentaler, comté of croque-monsieurkaas)
40gGesmolten boter
30clBéchamelzelfgemaakt of kant-en-klaar
50gGeraspte kaas
1snufjeZout
1snufjePeper
1snufjeMuskaatnoot
1takjeVerse tijm (optioneel)
Instructies
Rol de plakken witbrood dunner met een deegroller.
Leg een halve plak ham en een plak kaas op elk stuk brood.
Rol de plakken strak op en druk lichtjes aan de uiteinden.
Bestrijk de rolletjes met gesmolten boter en leg ze met de naad naar beneden in een ovenschaal.
Giet béchamel over de roulades en strooi geraspte kaas erover.
Voeg zout, peper en muskaatnoot toe.
Bak de roulades in een voorverwarmde oven op 200°C in 15-20 minuten goudbruin.
Garneer met verse tijm en serveer ze warm.
Notities
Voeg een dun laagje mosterd toe op het brood voor extra smaak. Experimenteer met verschillende soorten kaas voor variatie. Deze roulades kunnen vooraf gemaakt en ingevroren worden voor gemak.