Ga terug
+ servings
Croissant Champignon Muffins

Croissant Champignon Muffins

Ontdek het recept voor verrukkelijke Croissant Champignon Muffins. Perfect voor brunch of borrelhapjes. Eenvoudig te maken en vol smaak. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10

Equipment

  • Muffinvorm
  • Koekenpan
  • Grote kom
  • Oven
  • Menglepel

Ingrediënten

  • 4 grote croissants Croissants van de vorige dag, iets droog
  • 200 g Bruine champignons
  • 1 el Olijfolie
  • 1 échalote Echalote, fijngehakt
  • 1 teentje Knoflook, gehakt
  • 8 stuks Eieren
  • 250 ml Volle room of lichtere versie
  • 100 g Gruyère versgeraspt
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C en vet een muffinvorm in met boter.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de échalote glazig.
  • Voeg champignons en tijm toe en bak tot ze goudbruin zijn; voeg dan knoflook toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Scheur de croissants in stukjes van ongeveer 2-3 cm.
  • Klop in een grote kom de eieren en room los; breng op smaak met zout en peper en voeg 2/3 van de Gruyère toe.
  • Meng de croissantstukjes en champignons door het eiermengsel en laat even trekken.
  • Verdeel het mengsel over de muffinvorm en druk licht aan.
  • Bestrooi met de resterende Gruyère en eventueel een plakje champignon.
  • Bak 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en garneer met peterselie voor het serveren.

Notities

Gebruik brioche voor een zachtere textuur. Vervang champignons door spinazie of courgette voor variatie. Voor een extra luxueuze smaak, voeg een snufje nootmuskaat toe aan het eiermengsel. Bewaar overgebleven muffins in een luchtdichte doos in de koelkast voor maximaal 2 dagen of vries ze in voor langere bewaring.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 10g | Fat: 17g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 200mg | Sodium: 300mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 150mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!