Ontdek het recept voor verrukkelijke Croissant Champignon Muffins. Perfect voor brunch of borrelhapjes. Eenvoudig te maken en vol smaak. Probeer het vandaag.
4grote croissantsCroissants van de vorige dag, iets droog
200gBruine champignons
1elOlijfolie
1échaloteEchalote, fijngehakt
1teentjeKnoflook, gehakt
8stuksEieren
250mlVolle roomof lichtere versie
100gGruyèreversgeraspt
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C en vet een muffinvorm in met boter.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de échalote glazig.
Voeg champignons en tijm toe en bak tot ze goudbruin zijn; voeg dan knoflook toe en breng op smaak met zout en peper.
Scheur de croissants in stukjes van ongeveer 2-3 cm.
Klop in een grote kom de eieren en room los; breng op smaak met zout en peper en voeg 2/3 van de Gruyère toe.
Meng de croissantstukjes en champignons door het eiermengsel en laat even trekken.
Verdeel het mengsel over de muffinvorm en druk licht aan.
Bestrooi met de resterende Gruyère en eventueel een plakje champignon.
Bak 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en garneer met peterselie voor het serveren.
Notities
Gebruik brioche voor een zachtere textuur. Vervang champignons door spinazie of courgette voor variatie. Voor een extra luxueuze smaak, voeg een snufje nootmuskaat toe aan het eiermengsel. Bewaar overgebleven muffins in een luchtdichte doos in de koelkast voor maximaal 2 dagen of vries ze in voor langere bewaring.