Ontdek het heerlijke recept voor Crispige Zalmballetjes Met Yoghurt. Deze knapperige balletjes met frisse yoghurtsaus zijn snel gemaakt en perfect voor elke gelegenheid. Probeer het nu!
Kook de aardappel in gezouten water tot hij gaar is, pel en stamp fijn.
Bak of stoom de zalm, verwijder de huid en graten, en emmer fijn.
Meng in een grote kom aardappelpuree, zalm, ei, sjalot, peterselie, citroensap, paneermeel, zout en peper. Kneed alles goed door elkaar totdat je een stevige massa hebt.
Maak met je handen kleine balletjes ter grootte van een walnoot en rol ze door het paneermeel.
Verhit een laagje olie in een grote koekenpan en bakt de balletjes goudbruin en knapperig (ongeveer 8-10 minuten).
Laat de gebakken balletjes uitlekken op keukenpapier.
Meng in een kom de Griekse yoghurt, citroensap, rasp, gehakte munt, zout en peper voor de saus.
Notities
Gebruik gerookte zalm als je geen verse zalm hebt. Voor een glutenvrije versie, vervang het paneermeel door gemalen amandelen. Deze zalmballetjes kunnen een dag van tevoren worden bereid en in de koelkast bewaard. Serveer de balletjes met citroenpartjes en frisse kruiden voor een extra feestelijk tintje. Laat de balletjes niet te lang rusten voordat je ze bakt, anders kunnen ze uitdrogen.