Ga terug
+ servings
Crevettes Ceviche Salade

Crevettes Ceviche Salade

Ontdek waarom je de Crevettes Ceviche Salade moet proberen! Een frisse en kleurrijke salade met crevettes en citroen dressing perfect voor zomerse dagen.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote kom
  • Scherp mes
  • Schaar voor kruiden
  • Menglepel

Ingrediënten

  • 300 g Gekookte en gepelde crevettes
  • 200 g Witvis filet (zoals kabeljauw of wijting), in blokjes
  • 1/2 stuks Rode ui, in dunne ringen
  • 1 stuks Tomaat, in blokjes
  • 1/2 stuks Rode paprika, in dunne reepjes
  • 3 stuks Limoensap
  • 2 el Verse koriander, fijngehakt
  • 2 el Verse peterselie, fijngehakt
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • 2 el Olijfolie

Instructies

  • Meng de blokjes vis in een grote kom met het limoensap en laat het minimaal 20 minuten in de koelkast marineren.
  • Voeg de crevettes, rode ui, tomaat, paprika, koriander en peterselie toe en roer voorzichtig door elkaar.
  • Voeg zout, peper en olijfolie toe naar smaak, meng opnieuw en laat de salade 10 minuten rusten.

Notities

Gebruik altijd verse limoenen in plaats van fleslimoensap voor de beste smaak. Deze salade is het lekkerst wanneer hij direct wordt gegeten, maar kan maximaal één dag in de koelkast worden bewaard in een afgesloten container. Vermijd invriezen.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 25g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!