Ga terug
+ servings
Cremige Penne Saucisse

Cremige Penne Saucisse

Ontdek waarom deze Cremige Penne Saucisse je nieuwe favoriete gerecht wordt. Romig comfortfood met Italiaanse worst perfect voor elk moment. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan
  • Pannenlifter
  • Houten lepel
  • Pasta pot

Ingrediënten

  • 500 g Penne
  • 4 eetlepels Boter, verdeeld
  • 1 klein Ui, in kleine stukjes
  • 1 teentje Knoflook, fijngehakt
  • 500 g Verse Italiaanse worst, zonder vel Piquant of mild
  • 1 eetlepel Gedroogd Italiaans kruidenmengsel
  • 375 ml Kippenbouillon
  • 375 ml Room (10%)
  • 175 ml Geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ theelepel Zout
  • ½ theelepel Zwarte peper
  • 1 eetlepel Verse peterselie, fijngehakt

Instructies

  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking, giet af en meng met één eetlepel boter.
  • Smelt de rest van de boter in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 2 tot 3 minuten tot de ui glazig is.
  • Voeg de Italiaanse worst toe aan de pan en bak terwijl je het fijnkruimelt tot het begint te bruinen (ongeveer 5 tot 8 minuten).
  • Strooi het Italiaanse kruidenmengsel over de worst en roer goed door. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten sudderen.
  • Giet de room bij het mengsel en laat nog 5 minuten sudderen. Voeg de Parmezaanse kaas, zout en peper toe en roer door.
  • Voeg de gekookte penne toe aan de saus en roer goed door. Serveer warm met verse peterselie eroverheen.

Notities

Perfect voor een doordeweekse maaltijd of een gezellig diner met vrienden.

Nutrition

Calories: 600kcal | Carbohydrates: 75g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 900mg | Potassium: 450mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 600IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 250mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!