Ontdek de magie van onze Cremige Bloemkoolsoep Curry een gezonde troostmaaltijd vol Thaise smaken met kokosmelk en kruidige curry perfect voor elke dag.
1stukRode pepertje, in dunne ringen gesneden (optioneel)
naar smaakZout en peper
Instructies
Spoel de bloemkool onder koud water en verdeel hem in kleine roosjes, bewaar een paar voor decoratie.
Verhit een grote soeppan met plantaardige olie en bak de ui, knoflook, gember en eventueel citroengras tot de ui glazig is.
Voeg de currypasta toe en bak dit kort mee.
Voeg de bloemkoolroosjes, kokosmelk en groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, romige massa. Pas de smaak aan met zout, peper en eventueel limoensap.
Bak de gereserveerde bloemkoolroosjes tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Verdeel de soep over kommen en leg de gebakken roosjes bovenop. Garneer met koriander, pinda's, peperringen en een scheutje limoensap.
Notities
Deze soep is ook heerlijk met extra groenten zoals courgette of wortel. Bewaar de soep tot 3 dagen in de koelkast of tot 2 maanden in de vriezer. Voeg eventueel extra kokosmelk toe bij het opnieuw opwarmen voor een perfecte consistentie.