Ga terug
–+ servings
Cremige Bloemkoolsoep Curry

Cremige Bloemkoolsoep Curry

Ontdek de magie van onze Cremige Bloemkoolsoep Curry een gezonde troostmaaltijd vol Thaise smaken met kokosmelk en kruidige curry perfect voor elke dag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote soeppan
  • Schaafmes
  • Snijplank
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 1 middelgrote Bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • 1 stuk Ui, fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook, gehakt
  • 2 cm Verse gember, geraspt
  • 2 el Rode of groene currypasta (naar smaak)
  • 400 ml Kokosmelk
  • 700 ml Groentebouillon
  • 1 el Plantaardige olie
  • 1 el Bruine basterdsuiker (optioneel)
  • 1 el Gesneden citroengras (optioneel)
  • 1 stuk Rode pepertje, in dunne ringen gesneden (optioneel)
  • naar smaak Zout en peper

Instructies

  • Spoel de bloemkool onder koud water en verdeel hem in kleine roosjes, bewaar een paar voor decoratie.
  • Verhit een grote soeppan met plantaardige olie en bak de ui, knoflook, gember en eventueel citroengras tot de ui glazig is.
  • Voeg de currypasta toe en bak dit kort mee.
  • Voeg de bloemkoolroosjes, kokosmelk en groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, romige massa. Pas de smaak aan met zout, peper en eventueel limoensap.
  • Bak de gereserveerde bloemkoolroosjes tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Verdeel de soep over kommen en leg de gebakken roosjes bovenop. Garneer met koriander, pinda's, peperringen en een scheutje limoensap.

Notities

Deze soep is ook heerlijk met extra groenten zoals courgette of wortel. Bewaar de soep tot 3 dagen in de koelkast of tot 2 maanden in de vriezer. Voeg eventueel extra kokosmelk toe bij het opnieuw opwarmen voor een perfecte consistentie.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 6g | Fat: 12g | Saturated Fat: 10g | Sodium: 500mg | Potassium: 800mg | Fiber: 5g | Sugar: 4g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 60mg | Calcium: 4mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!