Ga terug
+ servings
crème brûlée recept

crème brûlée recept

Ontdek het ultieme crème brûlée recept en maak een perfecte, zijdezachte custard met een knapperig karameldekentje. Simpel en feestelijk!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Koeltijd: 2 uur
Totale tijd: 3 uur
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Cost: $10

Equipment

  • Steelpan
  • Oven
  • Kleine ovenschalen
  • Brander (of oven gril)
  • Zeef

Ingrediënten

  • 500 ml Volle room
  • 5 stuks Eierdooiers
  • 100 g Suiker
  • 1 stuks Vanillestokje (of 1 theelepel vanille-extract)
  • extra suiker Voor het karamelliseren

Instructies

  • Splits de eieren en meng de dooiers met suiker tot een luchtig mengsel.
  • Verwarm de room samen met de vanille in een steelpannetje tot het begint te dampen, maar niet te koken.
  • Giet de warme room langzaam bij de eierdooiers terwijl je blijft roeren, om te voorkomen dat de eieren gaan koken.
  • Zeef het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur terwijl je constant roert tot het mengsel indikt.
  • Giet het mengsel in kleine ovenschalen.
  • Plaats de ovenschalen in een bak met heet water en bak in de oven tot de custard stevig is.
  • Laat afkoelen in de koelkast.
  • Sproei een dunne laag suiker over de koude custard en caramelliseer met een brander of oven gril.

Notities

Crème brûlée kan tot twee dagen van tevoren worden bereid. Bewaar de custard in de koelkast en caramelliseer het suikerlaagje pas vlak voor het serveren voor een knapperig resultaat.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 6g | Fat: 22g | Saturated Fat: 13g | Cholesterol: 180mg | Sodium: 50mg | Potassium: 200mg | Sugar: 20g | Vitamin A: 10IU | Calcium: 6mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!