1portieFrambozen, aardbeien en blauwe bessenvoor garnering
1handvolVerse muntvoor garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en meng deze met de gesmolten boter en een snufje zout.
Druk het mengsel in de bodem van een springvorm en bak gedurende 10-12 minuten; laat afkoelen.
Verlaag de oventemperatuur naar 150°C en wikkel de springvorm in twee lagen aluminiumfolie.
Meng een deel van de roomkaas, suiker en maïzena in een keukenmachine tot een gladde massa.
Voeg de rest van de roomkaas en vanillezaadjes toe en meng goed.
Voeg de eieren één voor één toe en eindig met de vloeibare room.
Giet het mengsel over de afgekoelde bodem en plaats het in een grotere schaal met water voor bain-marie.
Bak gedurende 1 uur en 15 minuten; laat de cheesecake afkoelen in de oven met de deur op een kiertje.
Laat volledig afkoelen en laat minstens 12 uur in de koelkast staan.
Bestrooi met suiker en karameliseer met een chalumeau voor het serveren; garneer met verse bessen en munt.
Notities
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor een gelijkmatige mix. Bewaar de cheesecake in de koelkast, afgedekt met plasticfolie, voor tot 3 dagen. Voeg de suikerlaag pas toe voor het serveren.