Ontdek het perfecte couscous recept marokkaans en breng Noord-Afrikaanse smaken thuis. Makkelijk te maken én vol kruidige verrassingen. Probeer het vandaag.
Giet de couscous in een grote kom en voeg een scheutje olijfolie toe. Meng en voeg kokend water toe, dek af en laat 10 minuten staan.
Verhit olijfolie in een grote pan en bak ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg lamsvlees toe en bak aan alle kanten bruin.
Voeg wortels en courgette toe, gevolgd door tomatenpuree, komijn, koriander, paprikapoeder, en saffraan. Laat 20 minuten sudderen.
Schep de couscous op een schaal en verdeel de stoofpot erover. Garneer met peterselie of koriander en serveer met een citroenpartje.
Notities
Gebruik verse kruiden voor een frisse smaak. Maak het lichter door minder olie te gebruiken. Experimenteer met groenten zoals pastinaak of rode paprika. Bewaar restjes in een afgesloten container in de koelkast tot 3 dagen. Verwarm opnieuw op laag vuur met een beetje water.