Ga terug
+ servings
couscous recept marokkaans

Couscous recept Marokkaans

Ontdek het perfecte couscous recept marokkaans en breng Noord-Afrikaanse smaken thuis. Makkelijk te maken én vol kruidige verrassingen. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15.00

Equipment

  • Grote pan
  • Kom voor de couscous
  • Houten lepel
  • Plasticfolie of deksel
  • Messenblok

Ingrediënten

  • 300 g Couscous
  • 400 g Lamsvlees (of kip en plantaardig alternatief)
  • 1 stuk Grote ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 2 stuks Wortels (in blokjes gesneden)
  • 1 stuk Courgette (in blokjes gesneden)
  • 1 blikje Tomatenpuree
  • 1 theelepel Komijnpoeder
  • 1 theelepel Korianderpoeder
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 snufje Saffraan (optioneel)
  • 60 ml Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Giet de couscous in een grote kom en voeg een scheutje olijfolie toe. Meng en voeg kokend water toe, dek af en laat 10 minuten staan.
  • Verhit olijfolie in een grote pan en bak ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg lamsvlees toe en bak aan alle kanten bruin.
  • Voeg wortels en courgette toe, gevolgd door tomatenpuree, komijn, koriander, paprikapoeder, en saffraan. Laat 20 minuten sudderen.
  • Schep de couscous op een schaal en verdeel de stoofpot erover. Garneer met peterselie of koriander en serveer met een citroenpartje.

Notities

Gebruik verse kruiden voor een frisse smaak. Maak het lichter door minder olie te gebruiken. Experimenteer met groenten zoals pastinaak of rode paprika. Bewaar restjes in een afgesloten container in de koelkast tot 3 dagen. Verwarm opnieuw op laag vuur met een beetje water.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 25g | Fat: 15g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 500mg | Potassium: 700mg | Fiber: 5g | Sugar: 4g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 5mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!