Ga terug
+ servings
Couscous Halloumi Salade

Couscous Halloumi Salade

Ontdek de heerlijke combinatie van zoete granatappel en krokante halloumi in deze zomerse Couscous Halloumi Salade. Snel klaar en vol smaak!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Pan voor couscous
  • Anti-aanbakpan
  • Vork om couscous los te maken
  • Scherp mes

Ingrediënten

  • 200 g Couscous perlé (middelgrote semoule)
  • 200 g Halloumi ongeveer
  • ½ komkommer Komkommer, in kleine blokjes
  • 1 stuk Granatappel (alleen de korrels)
  • 1 bosje Verse munt
  • 1 stuk Citroen (sap)
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Giet hem af en laat hem afkoelen.
  • Snijd de halloumi in dikke plakken en gril deze 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de korrels uit de granatappel, snijd de komkommer in blokjes en hak de munt fijn. Meng dit met de couscous, citroensap, olijfolie, zout en peper.
  • Schep de salade op een groot bord, leg de gegrilde halloumi erbovenop, en garneer met granatappelkorrels en muntblaadjes.

Notities

Voeg een snufje kaneel of komijn toe aan de couscous voor een extra Midden-Oosters tintje. Bewaar restjes in een afgesloten container in de koelkast. De salade blijft 2 dagen goed. Houd de halloumi apart voor de beste textuur. Voeg de dressing pas toe vlak voor het serveren voor een frisse smaak.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 12g | Fat: 15g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 5g | Sugar: 8g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 25mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!