Ga terug
+ servings
Courgette Ricotta Quiche

Courgette Ricotta Quiche

Ontdek waarom je de Courgette Ricotta Quiche niet mag missen. Simpel te maken én heerlijk romig met courgette en thym. Perfect voor elke maaltijd!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 6 personen
Calories: 250kcal
Cost: 15

Equipment

  • Quichevorm
  • Pannen
  • Oven
  • Mixer of garde

Ingrediënten

  • 1 stuks Pâte brisée of feuilletée
  • 3 middelgrote Courgettes
  • 250 g Ricotta
  • 2 stuks Eieren
  • 3 eetlepels Crème
  • 30 g Parmezaan geraspt
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 theelepel Thym
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Schil de courgettes en snijd ze in dunne rondjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de courgettes gedurende ongeveer 10 minuten tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
  • Meng in een kom de ricotta met de eieren, crème, thym en geraspte parmezaan en voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Leg de pâte brisée in een ingevette quichevorm en prik de bodem een paar keer met een vork.
  • Verdeel de gebakken courgettes gelijkmatig over de bodem en schenk het ricottamengsel eroverheen.
  • Zet de quiche in een voorverwarmde oven op 200°C en bak hem gedurende 35-40 minuten.

Notities

Voeg een snufje nootmuskaat toe aan het ricottamengsel voor extra smaak.
Bewaar de quiche tot 2 dagen in de koelkast in een afgesloten doos.
Voor de beste smaak, gebruik verse ingrediënten en probeer verschillende kruiden uit.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 10g | Fat: 15g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 300mg | Potassium: 300mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 15mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!