Ontdek de heerlijke Courgette Parme Beignets met een knapperige buitenkant en smaakvolle kaas. Perfect voor een feestelijke hap of gezellige borrel. Simpel en snel te maken.
Raster de courgettes en leg ze in een vergiet, bestrooi met zout en laat 10 minuten rusten.
Knijp overtollig vocht uit de courgettes met een schone theedoek.
Meng in een grote kom de courgettes met Parmezaanse kaas, bloem, eieren, knoflook en peterselie.
Voeg zwarte peper naar smaak toe en meng tot een homogeen beslag.
Laat het beslag optioneel 15 minuten in de koelkast rusten.
Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Schep kleine porties beslag in de pan en druk ze lichtjes plat.
Bak de beignets 3 tot 4 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities
Zorg ervoor dat je de courgettes goed uitknijpt om een plakkerig beslag te vermijden. Voor extra knapperigheid kun je paneermeel aan het beslag toevoegen. Bewaar eventuele restjes in een afgesloten doos in de koelkast en verwarm ze opnieuw in de oven voor een krokant resultaat.