Ontdek het perfecte recept voor Coulant Chocolade Fondant met een smeltende hart en verrass je gasten met dit eenvoudige dessert dat altijd indruk maakt.
Voorverwarm de oven op 210°C en laat deze minstens 10 minuten voorverwarmen.
Smelt de chocolade en boter samen in een steelpan op laag vuur, roer regelmatig.
Klop de eieren en suiker in een grote kom tot een licht, romig mengsel.
Giet de gesmolten chocolademix in het eimengsel en roer voorzichtig door elkaar.
Voeg de bloem geleidelijk toe en blijf roeren tot het beslag glad en zijdeachtig is.
Verdeel het beslag in ingevette ovenvaste vormpjes en druk een blokje chocolade in het midden van elk beslag.
Bak de fondants gedurende 12-14 minuten en laat ze 2 minuten rusten voordat je ze uit de vorm haalt.
Notities
Gebruik kamertemperatuur-eieren voor een betere emulsie. Weeg je ingrediënten af voor nauwkeurigheid. Controleer de gaarheid door zachtjes tegen de zijkant van het vormpje te tikken. Bestrooi de fondants met poedersuiker of serveer met vanille-ijs voor een extra traktatie.