Ga terug
+ servings
Coco Wolkentaart Recept

Coco Wolkentaart

Ontdek het gemakkelijke Coco Wolkentaart Recept voor een luchtige, romige taart met tropische smaken. Perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 320kcal
Cost: $15

Equipment

  • Taartvorm (20 cm)
  • Mixer
  • Bakpapier
  • Bakboontjes of keramische bolletjes
  • Spatel

Ingrediënten

  • 100 g Bloem
  • 50 g Amandelpoeder
  • 50 g Poedersuiker
  • 100 g Zachte boter
  • 1 stuks Ei
  • 1 snufje Zout
  • 400 ml Kokosmelk
  • 4 eidooiers Eidooiers
  • 80 g Suiker
  • 40 g Maïzena
  • 1 vanillepeul Vanillepeul
  • 200 ml Koude slagroom
  • 40 g Mascarpone
  • 3 eetlepels Poedersuiker
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • Geraspte kokos Geraspte kokos

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloem, amandelpoeder, poedersuiker en zout in een kom.
  • Voeg de zachte boter toe en kneed tot een 'zandige' textuur.
  • Voeg het ei toe en kneed tot een gladde bal.
  • Laat de pâte 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Verdeel de pâte over een ingevette taartvorm (20 cm) en prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Bedek met bakpapier en gebruik bakboontjes om de bodem plat te houden.
  • Bak 10 minuten, verwijder het papier en bak nog eens 5 minuten. Laat afkoelen.
  • Verwarm de kokosmelk met de vanillepeul in een steelpan.
  • Klop in een aparte kom de eidooiers met suiker tot een lichtgele massa.
  • Voeg maïzena toe en meng goed.
  • Giet langzaam de warme kokosmelk bij het eimengsel terwijl je blijft roeren.
  • Breng terug naar de pan en kook tot de crème dik wordt, roer continu om klontjes te voorkomen.
  • Laat de crème volledig afkoelen voordat je hem op de bodem uitsmeert.
  • Klop de slagroom met mascarpone, poedersuiker en vanille-extract tot een luchtige massa.
  • Verdeel de chantilly over de taart en garneer met geraspte kokos.

Notities

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je begint.
Als je geen amandelpoeder hebt, kun je extra bloem gebruiken.
Voeg een klein scheutje rum toe aan de kokoscrème voor een extra laagje complexiteit.
Bewaar de taart in de koelkast, goed afgedekt met folie, om uitdrogen te voorkomen.
Deze taart blijft maximaal 3 dagen goed in de koelkast, maar is het lekkerst vers geserveerd.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 22g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 50mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!