Ontdek het heerlijke recept voor Citrus Visfilet Groenten. Een licht en smaakvol gerecht met verse ingrediënten perfect voor elke dag of speciale momenten. Probeer het nu!
2filetsWitvis (bijvoorbeeld kabeljauw, forel of schelvis)
1grootWortel
1citroenCitroen
2elBoter
1 à 2tenenKnoflook (fijngehakt)
1elVerse peterselie (gehakt)
naar smaakZout
naar smaakPeper
1snufjeChilipeper (optioneel)
Instructies
Schil de wortel en snijd hem in dunne schijfjes. Kook ze in een pan met water tot ze net zacht zijn (ongeveer 10 minuten).
Snijd de citroen in dunne plakjes.
Droog de visfilets af met keukenpapier en bestrooi ze met zout, peper en eventueel chilipeper.
Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de knoflook toe en laat lichtbruin worden.
Leg de visfilets en citroenschijfjes in de pan en bak ze 3 à 4 minuten per kant totdat de vis makkelijk uit elkaar valt.
Notities
Gebruik altijd verse citroen in plaats van sap uit een fles voor een betere smaak. Probeer de vis niet te veel te verplaatsen tijdens het bakken om een mooie textuur te behouden. Voeg een klein beetje honing toe aan de gesmolten boter voor een subtiele zoete noot. Bewaar restjes in een luchtdichte doos in de koelkast en consumeer binnen 2 dagen.