Klop de eieren, eiwitten, suiker, vanillesuiker en zout tot een luchtig mengsel.
Voeg geleidelijk de melk, olie en citroenschil toe en meng goed.
Voeg de bloem en bakpoeder toe en roer tot een glad beslag.
Giet het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm.
Bak de cake 25-30 minuten en laat afkoelen.
Snijd de cake horizontaal in twee lagen.
Bestrijk elke laag met melk om de cake extra vochtig te maken.
Klop de koude slagroom met suiker, vanillesuiker en eventueel kokos tot een stevige chantilly.
Meng in een pan citroensap, water, suiker, maïzena, eidooiers en boter. Verwarm op laag vuur, roer tot de crème dik wordt en laat afkoelen.
Leg de eerste laag cake op een schotel en verdeel de chantillycrème erover.
Voeg de citroencrème toe en plaats de tweede laag cake erbovenop.
Bestrooi met poedersuiker en voeg verse muntblaadjes toe voor decoratie.
Bewaar de taart in de koelkast tot het serveren.
Notities
Laat de taart minimaal een paar uur rusten in de koelkast voor de beste smaken en texturen. Vervang neutrale olie door gesmolten boter voor een rijkere smaak. Deze taart blijft maximaal 2 dagen vers in de koelkast, maar kan ook ingevroren worden zonder de crèmes.