Ga terug
+ servings
Citrus Munt Taart

Citrus Munt Taart

Geniet van een verfrissende Citrus Munt Taart met lichte crème en frisse smaken. Perfect voor elke gelegenheid en eenvoudig te maken.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 2 uur
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal
Cost: $15

Equipment

  • Mixer of handmixer
  • Cakevorm
  • Pannen
  • Spatel
  • Schotel voor presentatie

Ingrediënten

  • 2 eieren Eieren
  • 2 eiwitten Eiwitten
  • 190 g Suiker
  • 1 snufje Zout
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 160 ml Melk
  • 140 ml Neutrale olie
  • 1 schil Citroenschil
  • 11 g Bakpoeder
  • 240 g Bloem
  • 100 ml Melk voor imbeberen
  • 400 ml Volle slagroom
  • 3 eetlepels Suiker voor chantillycrème
  • 3 eetlepels Geraspte kokos (optioneel)
  • 100 ml Citroensap ongeveer 2 citroenen
  • 220 ml Water
  • 4 eetlepels Suiker voor citroencrème naar smaak
  • 1 eetlepel Maïzena
  • 2 dooiers Eidooiers
  • 1 eetlepel Boter
  • Poedersuiker Poedersuiker (voor decoratie)
  • Verse muntblaadjes Verse muntblaadjes (voor decoratie)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de eieren, eiwitten, suiker, vanillesuiker en zout tot een luchtig mengsel.
  • Voeg geleidelijk de melk, olie en citroenschil toe en meng goed.
  • Voeg de bloem en bakpoeder toe en roer tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm.
  • Bak de cake 25-30 minuten en laat afkoelen.
  • Snijd de cake horizontaal in twee lagen.
  • Bestrijk elke laag met melk om de cake extra vochtig te maken.
  • Klop de koude slagroom met suiker, vanillesuiker en eventueel kokos tot een stevige chantilly.
  • Meng in een pan citroensap, water, suiker, maïzena, eidooiers en boter. Verwarm op laag vuur, roer tot de crème dik wordt en laat afkoelen.
  • Leg de eerste laag cake op een schotel en verdeel de chantillycrème erover.
  • Voeg de citroencrème toe en plaats de tweede laag cake erbovenop.
  • Bestrooi met poedersuiker en voeg verse muntblaadjes toe voor decoratie.
  • Bewaar de taart in de koelkast tot het serveren.

Notities

Laat de taart minimaal een paar uur rusten in de koelkast voor de beste smaken en texturen. Vervang neutrale olie door gesmolten boter voor een rijkere smaak. Deze taart blijft maximaal 2 dagen vers in de koelkast, maar kan ook ingevroren worden zonder de crèmes.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 50mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 60mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!