Geniet van de frisse smaak van Citrus Cream Squares! Perfect als dessert of traktatie. Lekker makkelijk te maken en een echte moodbooster. Probeer het nu!
200gKoekjes (bijvoorbeeld Petit Beurre of speculaas)
80gGesmolten boter
400gZoete gecondenseerde melk
120mlVers citroensap (ongeveer 2 citroenen)
1stuksRaspe van 1 citroen
3stuksEidooiers
250gRoomkaas (zoals Philadelphia of St Môret)
60gPoedersuiker
1elCitroensap
Instructies
Fijnmaak de koekjes en meng met gesmolten boter. Druk stevig in een bakvorm van 20x20 cm.
Klop eidooiers, gecondenseerde melk, citroensap en -rasp samen en giet over de koekjesbodem.
Meng roomkaas, poedersuiker en citroensap tot een gladde crème en smeer deze over de citroenlaag.
Bak in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende 20 tot 25 minuten. Laat volledig afkoelen en plaats in de koelkast voor minimaal 3 uur.
Notities
Gebruik altijd verse citroenen voor de beste smaak. Zorg ervoor dat je de bodem goed aandrukt, anders valt hij uit elkaar. Laat de vierkantjes volledig afkoelen voordat je ze snijdt om een rommelige boel te voorkomen. Deze Citrus Cream Squares blijven maximaal 3 dagen vers in de koelkast. Voor langere opslag kun je ze invriezen, ze blijven tot 1 maand goed.