Ontdek waarom je deze Citroentaart in Lagen moet proberen. Een frisse en romige taart met perfecte balans die elke gelegenheid verlicht. Simpel te maken en prachtig om te presenteren. Bak nu je eigen stukje zonneschijn.
200gRoomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia) of mascarpone
40gPoedersuiker
1eetlepelCitroensap
80gPoedersuiker
1-2eetlepelsCitroensap
plakjesDunne plakjes citroen (voor decoratie)
Instructies
Verwarm de oven voor op 160°C.
Smelt de boter en meng met poedersuiker en geraspte citroenschil.
Voeg de eieren één voor één toe en roer goed door.
Meng het citroensap, bloem en bakpoeder erdoor.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 20x20 cm en bak 25-30 minuten.
Laat de cake afkoelen en snijd het in tweeën.
Roer de eidooiers, suiker, citroensap en schil in een pan en verwarm tot het dik wordt (5-7 minuten).
Haal van het vuur en voeg de boter toe, roer tot glad.
Meng roomkaas, poedersuiker en citroensap tot romig.
Bouw de taart op: eerste laag cake, halve lemon curd, fromagelaag, tweede laag cake, resterende lemon curd.
Maak het glazuur van poedersuiker en citroensap en giet over de taart.
Versier met plakjes citroen en laat minimaal 2 uur in de koelkast rusten.
Notities
Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor een gemakkelijkere bereiding. Gebruik verse citroenen voor de beste smaak en textuur. Bewaar de taart maximaal 3 dagen in de koelkast in een luchtdichte doos. Overweeg om de taart een dag van tevoren te maken voor een nog betere smaak!