Ontdek de heerlijke smaak van saumon au beurre citron et ail en leer waarom Citroengarnalen met Boter een must-try is voor elke avondmaal. Simpel en snel klaar!
Smelt 1 theelepel boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur en voeg de fijngesneden knoflook toe; laat 1-2 minuten garen tot lichtbruin.
Voeg de kippenbouillon en het citroensap toe en laat inkoken tot de helft van het volume.
Bestrooi de saumonfilets met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en leg de filets met huidzijde naar beneden in de pan; bak 4 minuten.
Draai de filets om en bak nog 2-3 minuten aan de andere kant tot ze goudbruin zijn.
Voeg de resterende boter en honing toe aan de saus en roer tot een glad mengsel.
Schep de saus over de gebakken saumon en strooi de verse peterselie erover.
Serveer met citroenpartjes.
Notities
Gebruik altijd verse citroen voor de beste smaak in plaats van sap uit de winkel. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast en consumeer deze binnen 2 dagen.