naar smaakPistachenootjes en muntblaadjes voor decoratie
Instructies
Bereid de citroencrème door eidooiers, suiker, citroensap en -rasp samen te voegen in een steelpan en roer tot de kleur geel wordt. Voeg maïzena toe en blijf roeren tot dikker. Voeg boter toe en laat afkoelen.
Klop de eidooiers met suiker tot een lichte massa en meng de mascarpone door voor een fluweelzachte textuur. Klop eiwitten apart tot stevige pieken en vouw ze door de crème.
Meng limoncello met water in een ondiepe schaal. Dompel boudoirs kort onder en leg ze in het servies voor de eerste laag.
Verdeel de helft van de citroencrème over de boudoirs, gevolgd door de helft van de mascarponecrème. Herhaal de lagen en eindig met een gladde bovenkant. Versier met citroenrasp en pistachenootjes.
Notities
Gebruik verse citroenen voor de beste smaak. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor een soepelere menging. Maak de lagen niet te dik voor een evenwichtige hap. Als je restjes hebt, kun je het tiramisu maximaal twee dagen in de koelkast bewaren, afgedekt met plasticfolie.