Ga terug
+ servings
Citroen Tiramisu Dessert

Citroen Tiramisu Dessert

Ontdek het heerlijke Citroen Tiramisu Dessert met een frisse twist. Perfect voor elke gelegenheid en eenvoudig te maken. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 30 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 300kcal
Cost: $15

Equipment

  • Steelpan
  • Mixer
  • Ondiepe schaal
  • Grote kom
  • Serveerschaal

Ingrediënten

  • 3 stuks Citroenen (zeste en sap)
  • 6 stuks Eieren (gescheiden)
  • 200 gram Suiker (120g + 80g)
  • 1 eetlepel Maïzena
  • 60 gram Boter
  • 250 gram Mascarpone
  • 200 gram Boudoirs
  • 100 ml Limoncello of zoete citroensap
  • 100 ml Water
  • naar smaak Pistachenootjes en muntblaadjes voor decoratie

Instructies

  • Bereid de citroencrème door eidooiers, suiker, citroensap en -rasp samen te voegen in een steelpan en roer tot de kleur geel wordt. Voeg maïzena toe en blijf roeren tot dikker. Voeg boter toe en laat afkoelen.
  • Klop de eidooiers met suiker tot een lichte massa en meng de mascarpone door voor een fluweelzachte textuur. Klop eiwitten apart tot stevige pieken en vouw ze door de crème.
  • Meng limoncello met water in een ondiepe schaal. Dompel boudoirs kort onder en leg ze in het servies voor de eerste laag.
  • Verdeel de helft van de citroencrème over de boudoirs, gevolgd door de helft van de mascarponecrème. Herhaal de lagen en eindig met een gladde bovenkant. Versier met citroenrasp en pistachenootjes.

Notities

Gebruik verse citroenen voor de beste smaak. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor een soepelere menging. Maak de lagen niet te dik voor een evenwichtige hap. Als je restjes hebt, kun je het tiramisu maximaal twee dagen in de koelkast bewaren, afgedekt met plasticfolie.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 18g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 50mg | Potassium: 120mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!