Begin met het grondig wassen van de citroenen en rasp de schil van één citroen.
Pers de citroenen uit tot je ongeveer 80 ml sap hebt.
Giet de volle room in een steelpan en voeg de suiker en de geraspte citroenschil toe.
Verwarm het mengsel op middelhoog vuur en laat het 3 tot 5 minuten sudderen.
Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap toe; roer goed door met een garde.
Laat het mengsel 10 tot 15 minuten rusten.
Zeef het mengsel door een fijne zeef om de schil te verwijderen.
Giet de gladde crème in vier tot zes schone glazen of ramekins.
Laat de glazen op kamertemperatuur afkoelen en zet ze daarna in de koelkast voor minimaal 2 uur.
Versier de glazen met frambozen en een muntblaadje voor het serveren.
Notities
Gebruik verse citroenen voor de beste smaak en probeer een snufje zout toe te voegen aan de crème voor een nóg betere smaak. Dit dessert kan 2 dagen in de koelkast worden bewaard, maar het is het lekkerst als het de avond ervoor gemaakt wordt.