Geniet van de frisse en luchtige smaak van Citroen Mousse Fris. Perfect voor elke gelegenheid en eenvoudig te maken met deze stap-voor-stap handleiding. Probeer het vandaag!
Begin met het raspen van de schil van de citroenen en pers het sap eruit.
Giet de koude slagroom in een grote kom en klop deze tot stevige toppen.
Breek de eieren en scheid de eiwitten van de dooiers; klop de eiwitten tot ze stevig zijn en voeg het citroensap toe.
Meng de suiker met de geraspte citroenschil en voeg dit toe aan de eiwit-citroenmix en roer voorzichtig.
Spatel de slagroom voorzichtig door het mengsel in drie delen.
Schep de mousse in kleine glazen of kommen en laat deze minimaal 2 uur in de koelkast rusten.
Notities
Gebruik altijd verse citroenen voor de beste smaak. Zorg ervoor dat alle materialen vetvrij zijn voordat je de eiwitten klopt. Voor extra frisheid kun je een klein scheutje limoensap aan het mengsel toevoegen. Deze mousse kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Dek de kommen goed af met plasticfolie. Als je overgebleven mousse hebt, kun je deze invriezen en op kamertemperatuur laten komen voor het serveren.